CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 17 May 2013

Sunday, 16 December 2012

Kisah Cintaku Di sekolah Rendah

Assalamualaikum! Hii :D. Hari ini aku nak menceritakan kisah cinta seorang insan bernama Ahmad Lutfi :D. Okayy,lumrah manusia la kan kalau kita suka kepada seseorang yang berlainan jantina,. So,same goes to mee :D. Aku mula berlajar untuk bercinta masa aku darjah dua lagi. Haha,awek tu da jadi BFF aku sekarang:). Nama dia harus dirahsiakan :). Tapi,kemuncaknyee aku nak cerita,aku mula sukakan seseorang masa aku darjah 4 :). masa tu first time masuk sekolah rendah. Haha,die sangat cantik. Mase tu dia tak pakai tudung lagi. rambut oren mehh. Haha,lawa! Aku slalu usha die,n dia pun penah tegur aku nampak spender aku. Gila malu wehh mase tuhh. Then,setiap kali balik sekolah aku akan tunggu ustaz aku dekat bus stop,bila bus die lalu je,mesti dia lambai tangan dekat aku. Perggh,syok gilaa!. Sejak harituhh aku jadi rapat gila dengan die. Sangat cantik n tomboy!. haha. Da la ayu! Mase darjah 6,die ada gaduh dengan 1 awek budak paling hot dekat sekolah. semua benci dia. aku sorng je kawan die. Swlalu lepak dalam bilik kaunseling. macam date pulakk. HAHA. okayy,tu first woman :). Second woman,mase aku mula2 masuk sekolah rendah,aku tatau pun jiran aku pun sama sekolahh. haha. masa tengah tahun baru tahu kott. Aku sekelas dengan dia selama 2 tahun sebab darjah 6 aku masuk kelas first n die kelas last(tapi result UPSR lagi gempak drpd aku). Aku selalu panggil dia nenek n dia panggil aku ayam. N mak dia selalu panggil aku Lutti. Haha,terbaikk :D. Mase die darjah 4 die pakai spek taw,mmg macam nenek la. Tapi darjah 5 masa dia jarang pakai spek. Ya Allah. lawanyee. haha,then sejak haritu aku selalu je cari kesempatan untuk bergurau dengan dia :). tapi aku tak lame pun suka die. lepas aku suka jiran aku,aku suka budak yang tomboy tu balik. Haha. third n the last person. Aku masuk kelas first :D. yahoo,tapi aku tanak sebenarnyee sebab dengar rumours budak2 kelas tu pandai sangat n sombong!. Haha,tapi tak seperti yang dijangkakan :). Sangat peramah budak2 kelas tuhh. Ada seorang pengawas taw,lawa mehh! haha. Aku selalu je nak study group dengan die,main uno speed(suka aku bila tersentuh tangan die) :p. Haha,aku sangat happy!. Da la mintak couple guna phone rumah kawan aku. Sakai!. haha,sampai di sini je cerita aku. next post sekolah menengah pulakk. lagi panjang :D. 

Sunday, 9 December 2012

Assalamualaikum :D

Assalamualaikum!. Hoihoi!. Okayy,sempena perasmian belogg@blog ini,aku nak memperkenalkan tuan belogg ini a.k.a aku :). Hoho,jangan marah taw!.  Nama penuh aku Ahmad Lutfi Bin Mazhar N binti Norwani. Aku berumur 16 tahun 1 bulan n 20 hari :). Aku dilahirkan dekat Hospital Besar Kota Bharu :D. Dilahirkan di kelantan dan dibesarkan di shah alam menyebabkan aku ni spesies kelantan celup. haha xD. Aku ni seorang yang sangat jahat!. Hobi aku ialah main bola sepak of course n exercise tangan serta bermain keyboard :D. Aku seorang yang sangat peramah dan agak menyampah :). Aku sangat suka makan ayam!. haha,i dunno why. Masa aku tadika,aku bersekolah dekat Masjid Negeri :). Pada umur 6 tahun,aku diserapkan ke bahagian menghafal Al-Quran :). Sampai lahh aku umur 10 tahun. tak payah tau lahh aku da hafal berapa juzuk. sikit je. Terdapat banyak kenangan aku dekat masjid negeri:). Paling tak dapat dilupakan,aku menjumpai sahabat yang sangat hebatt :D. mase aku umur 10 tahun,aku mula bersekolah rendah. First time kott masuk SK> gila batak aku. nasib baik la ada kawan tau!. PAkai baju sekolah,seluar mesti atas pusat n rambut mesti belah tepi. Tapi,tu semua keje mak aku,aku hanya dimekapkan sambil mata terpejam kerana terlalu mengantuk!. dekat sekolah rendah,aku bukannya student yang pandai,hanya pelajar yang sederhana. Tapi,every year aku naik kelas taw!. haha,bangga wehh. Mase UPSR pun aku dapat 3A 2B. Hancur harapan nak masuk MARA. nak excellent macam mane,mase UPSR dalam buku ade komik. haha. Then,mase seoklah menengah,aku masuk SMU(A) Al-Kauthar. Sekolah yang mengajar aku erti kepayahan. Mase aku mula2 masuk,agak daif sekolah tu. hoho,tapi Setelah kerajaan amik alih separuh,lawa la sikit. Dekat sekolah tu,aku kenal perokok,pencuri,penghisap pil kuda n segala galanya. Alhamdulillah,aku tak terjebak dengan gejala2 sosial tuhh. Terlalu banyak kenangan aku dekat sekolah tuhh. Story nest time yee :D. Alhamdulillah,mase PMR aku dapat 8A 1B. lepastuhh,aku pun masuk dekat sekolah SMKA LAATI. Pasir mas!. first belajar,kekok gila!. yelah,kelas aku 6 orang je laki,semua wanita! Masyukk beb! Haha,dekat sekolah tu jugak aku kene gosip,belajar jadi fasilitator,jadi pengawas. Pendek kata AKU SANGAT GEMBIRA!. K lah,ada masa aku cerita taw! Byee :D. Assalamualaikum. Btw,this is me